Tjuren tagen vid hornen

Under fredagen tog jag mod till mig att prata med kursledningen ändå. Jag vill ju tro att det är rätt väg och fortsätter att envist banka huvudet i väggen.

Den här gången visade det sig vara helt rätt beslut. Så skönt! Studierektorn visade sig vara en mänsklig varelse som kunde se att jag är en alldeles vanlig människa trots att jag går i terapi. (Jag kan fortfarande inte låta bli att bli förvånad över hur dåligt vissa människor inom vården hanterar psykisk ohälsa. Där om någonstans borde folk ha lite förståelse om att även vanliga människor får vara ledsna och må dåligt...) Vi planerar in mina terapitider i schemat så att jag inte missar för mycket och är det något som strular så kan jag bara höra av mig.

Benen bar lite lättare när jag vandrade hemåt. Nu vet jag att jag kommer att ta mig igenom även den här kursen. Några veckor då orosmolnet kan få vara lite mindre. Det är så underbart att bli förstådd och få bekräftelse! Mer validering till sjukvården! ;)


Handikapp?

Ny termin. Ny kurs. Ny kursledning.

Ännu en gång ska man bestämma sig för vad som är rätt beslut. Berätta att jag kommer vara borta en gång i veckan för att gå till terapeuten? Eller bara lite smidigt utebli från avdelningen?

Tyvärr har jag märkt att det första tenderar till att leda mot ökad arbetsbelastningoch höjda prestationskrav, som om jag skulle behöva jobba extra mycket för att väga upp mitt "handikapp". Medan det sista går obemärkt förbi.

Det gör mig så arg!

Att ärlighet inte kan uppskattas! Jag vill inte lära mig att mygla, men just nu är det lättast så. Önskar att få bli respekterad och betraktas som den vuxna människa jag är. Värd att resonera med. Jag är faktiskt inte dum i huvudet. Jag kommer inte att bli en dålig läkare pga det här, tvärt om. Många gånger har jag en större förståelse för patienterna än de handledare jag går med.
  Jag vill tro att det är moget och ansvarsfullt att ta upp detta med kursledningen. Tillsammans försöka hitta en lösning. Tyvärr ses det inte alltid så.

Hur jag ska göra under denna kurs har jag inte ännu bestämt mig för...

Får man ha klistermärken på stetoskopet...

...när man går på medicinakuten?

Eller är man oseriös då?

RSS 2.0