Kattelegrafen

"You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles. Do you understand this? And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is that there is no cat."
                                                      - Albert Einstein


Kommentarer
Postat av: mib

Hej igen. Tänkte jag skulle presentera mig lite mer. Jag skrev ju en kommentar här för ett tag sen och jag tycker din blogg är så spännande så jag bara måste följa den. Jag kallar mig Mib och är specialpedagog och jobbar för närvarande med vuxna som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Ett jobb som jag tycker är jättespännande.

Vad jag har förstått så sägs det att Albert Einstein troligen hade Aspergers syndrom och den tanken är lite spännande att ha i huvudet när man läser ovanstående citat som du skrivit. Inget nedvärderande i min lilla fundering alls utan snarare väldigt spännande värld att försöka förstå hos de personer jag träffar. Jag har själv också barn med diagnos/er. Titta gärna in på min blogg om du/ni vill. Ha det bra och lycka till med tentan!

2009-05-16 @ 11:43:11
URL: http://mibfilosoferar.blogg.se/
Postat av: Maskrosen

Vad kul att du gillar min blogg! :)Neuropsykiarti är klurigt och spännande. Jag har också hört diskussionen kring Einstein och Aspergers syndrom. Men jag vet inte om det är någon som spekulerat eller om det verkligen är fastställt. Att han har Aspergerdrag är helt klart, men det finns det många i min föreläsningssal som har... ;)Välkommen tillbaks!

2009-05-16 @ 15:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0