Sagan om &%#¤"@?& Powerpoint

Det var en gång en läkarstudent som skulle göra ett projekt. Ingen schemalagd tid fanns för detta, utan skulle göras vid sidan av praktik, föreläsningar och seminarier. Kandidaten förväntades arbeta på sin "fritid". Hon jobbade flitigt på kvällar, helger och nätter för att blidka den farliga kursledningen. Många hinder skulle passeras på detta nobla uppdrag. Artiklar skulle läsas, journaler gås igenom och patientintervjuer analyseras.

Den tappra kandidaten stod emot de svåra prövningarna och så en dag var texten färdig. Som belöning för sitt hårda arbete fick hon ett mail med: "Tack för din rapport. Den har kommit fram."

Men den stora draken var fortfarande obesegrad. Alltihop skulle redovisas för andra tappra kandidater, så att de alla kunde dra nytta av varandras lärdomar. Inför denna redovisning behövdes en Powerpoint-presentation. En hel dag hade hon på sig för att klippa, klistra, leta bilder, hitta "spännande effekter".
  'Inga problem!' tänkte läkarstudenten och satte glatt igång. 'Värre drakar har jag väl fått hakskägget att vitna på.'

Ack vad hon bedrog sig. Efter tre timmar brottades hon fortfarande med typsnitt och layout som behagade ändra på sig på eget bevåg. Vad kandidaten själv tyckte brydde sig datorn inte ett skvatt om. Hon drog in det tunga kavalleriet och ringde en kandidatkollega. Två tappra riddare måste väl kunna hantera en ynklig liten drake.
  De försökte med många olika strategier och angreppspunkter, men efter ytterligare en timme var de tvugna att erkänna sig besegrade. Prinsessan och halva kungariket fick gå till någon starkare, smartare och vackrare. Powerpoint var en för svår drake för dem. De fick blidka sig efter datorns förslag på layout, radavstånd och marginaler.

Innehållet fick den tappre läkarstudenten dock med och hoppades att det skulle räcka för att stå emot kursledningens vrede så att hon klarade sig från halshuggning. Efter att kort ha bearbetat sitt prestationssinne bestämde hon sig för att just så skulle det bli. Ingen halshuggning skulle få ske under morgondagen! Det är innehållet, inte utseendet, som är viktigt!

Med denna klokskap i bagaget gick redovisningen alldeles utmärkt och därefter levde hon lycklig i alla sina dagar.


Kommentarer
Postat av: mib

Grattis!

2009-06-02 @ 20:57:25
URL: http://mibfilosoferar.blogg.se/
Postat av: FiaLisa

Ända till microsoft uppgraderar powerpoint till en ny version. Du trodde att du hade lärt dig tämja draken tillräckligt för att klara dig genom dina presentationer - efter uppgraderingen är det bara att börja om på ruta 1 och kämpa en timme för att hitta rätt knapp för att få fram en bild att börja med...

2009-06-02 @ 22:17:26
URL: http://fialisa-drdr.blogspot.com/
Postat av: Mårr

Puh. Det där är ett elddop, I know. Grattis till att kunna lägga det bakom dig!

2009-06-02 @ 22:18:42
Postat av: Maskrosen

Egentligen är redovisningen först idag så det är ett önskeslut jag har fått till här ovan. En saga med öppet slut blev inget bra... ;) Men det ska nog gå alldeles utmärkt. Laddad för att bekämpa drakar!!

2009-06-03 @ 07:11:00
Postat av: Mårr

Då är det över NU då :)

2009-06-03 @ 18:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0