Sommarjobb

Det börjar bli dags att ta tag i sommarjobbsansökningarna. Knåpa ihop ett trevligt personligt brev, en imponerande meritlista, hitta referenser som säger snälla saker... Den biten ska nog gå bra.

Sen blir det förhoppningsvis intervju. Göra ett gott intryck, visa sig samarbetsvillig, förhandla om hur många veckor man ska jobba och om lönen. Det brukar ordna sig.

Men så har vi ju det här med terapin. Hur gör man? Det känns inte så smidigt att redan på intervjun kläcka ur sig "Ja, just det. Sen måste jag vara ledig en eftermiddag i veckan för att gå till min terapeut". Om jag inte säger något alls å andra sidan känns det som att jag luras.

Någon som har något förslag på hur man kan göra? Kanske någon som till och med sitter i samma sits?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Reducera antalet terapigånger under perioden du ska jobba, kanske gå varannan vecka eller ta bort några veckor i sträck under en kortare period. Kanske terapeuten ändå har semester och att man då utsträcker den med någon vecka på varje sida. (Fråga terpeuten när hon/han ska ha semester och synka arbetsperioden med det.) Inte jobba mer än kanske 8-9 veckor. Då blir det ändå inte längre än ett "normalt" sommaruppehåll. Skaffa jobb någorlunda nära stället där teraptuen arbetar för att minimera restid. Försöka få terapitid så sent som möjligt på eftermiddagen och säga att man måste gå på läkarbesök eller till sjukgymnast eller så om man inte vill berätta vad man verkligen gör. (Du kanske måste jobba lite med att inte alltid vara totalärlig - man kan omskriva en del och säga t.ex. vårdbesök om man inte vill ljuga men ändå inte säga rakt ut osv. Man behöver inte förklara allt. Värna om din integritet.) Varianterna är många. Någon slags kompromiss blir det nog dock som jag ser det. Rucka lite för att få något annat liksom. I alla fall om man verkligen vill jobba. Man kan ju alltid försöka prata med schemaläggaren och se om det går att lägga turerna så att man kan gå hem vid två eller tre eller vad det nu kan vara. Och få fler timmar en annan dag. (Utgår från att du söker jobb som uska.) Det kanske är det bästa om man vill vara helt ärlig. Men ta det när du väl fått jobbet skulle jag säga. Och gör inte för stor affär av det. Smidighet brukar funka bäst. Och om terapeutn är lite flexibel med dagar underlättar det ju förstås.

2009-03-04 @ 14:51:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0