Anna Odell i sommar

Tycka  vad man vill om Annas konstprojekt. Om man jobbar inom vården - om man i vardagen träffar människor som man vill bemöta väl - är hennes sommarprogram värt att lägga ner 90 minuter på.

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag har aldrig gillat Anna Odells upptåg. Radion stod på i bakgrunden när hennes sommarprogram sändes. Jag skulle ha läst bokn i Intermedicin men den blev liggande. Tidigare på dagen hade jag i samma kanal lyssnat på ett program om "The Stanford Prison Experiment" http://www.prisonexp.org/. Först då, när Anna O själv berättade förstod jag det klara sambandet mellan Anna Odell och den typen av oetiska experiment. Anna O sa i sitt program att det var nödvändigt för hennes installation att hjälparna (vittnen, polis, vårdpersonal) var ovetande. Så också i fängelseexperimentet och Milgrams elchocksexperiment.



Att hennes försöksobjekt var ovetande om hennes experiment var alltså nödvändigt. Av samma orsak skulle ingen etikprövningsnämnd godkänna ett sådant experiment (om det vore vetenskap). Undrar om hon är medveten om det.



(Rörigt, men jag tror det är förståeligt ;))

2010-08-19 @ 21:20:41
Postat av: Maskrosen

Fullt förståeligt!



Det var väl precis därför som hon valde att varken bli forskare eller journalist. Som konstnär kan man ta till lite "friare" metoder.

2010-08-23 @ 19:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0